BIM

DIV architecten tekent volgens de BIM methode, oftewel Bouw Informatie Modellering.

Een 3D-tekenmodel via BIM is inzichtelijk en geeft overzicht. Door samen (architect, constructeur, installateur, enz) te werken in het bouwproces en te tekenen in één 3D-model, komen fouten in het ontwerp snel aan het licht. Door in een vroeg stadium te kunnen beoordelen of een ontwerp voldoet aan de eisen en wensen van opdrachtgever en gebruiker kan veel geld en narigheid worden bespaard.
Het hele ontwerp wordt uitgewerkt in 3D, hierdoor wordt het snel inzichtelijk voor een opdrachtgever en kan er in een vroeg stadium al virtueel door een gebouw 'heen gelopen' worden. Ook kunnen er op ieder moment artist impressions worden gemaakt, hiermee komt de tekening dicht bij de realiteit en kunnen materialen toegepast worden.
Uit het 3D-model worden 2D plattegronden, gevels en doorsneden gehaald die aan elkaar gerelateerd zijn. Hier kunnen dus geen verschillen meer voorkomen zoals in een 2D-tekenpakket wel eens gebeurde.

BIM geeft opdrachtgevers snel duidelijkheid hoe hun gebouw er uit komt te zien, ze kunnen er in een vroeg stadium zelfs al virtueel doorheen lopen. Fouten in het ontwerp komen al snel aan het licht en hierdoor kan geld bespaard worden.