Verbouwing woning 's-Gravendeel

De verbouwing van een woning met schuur aan de karakteristieke Rijkestraat te 's-Gravendeel nadert het einde van de ruwbouw. Het bestaande voorhuis wordt gerenoveerd zodat het weer aan de eisen van deze tijd voldoet, oude details blijven bewaard en worden zo nodig in ere hersteld. De gevel wordt lichtgrijs gekeimd en de entree wordt extra geaccentueerd door een strakke insnede die 60 cm achter de gevel ligt. Boven de entree wordt een nieuwe, abstracte en in zink uitgevoerde dakkapel toegevoegd.

De achterliggende oude schuur (voormalig transportbedrijf) wordt getransformeerd tot woning en bij het voorhuis getrokken. Om ruimte te creƫren voor een tuin wordt het volume 12 meter ingekort. De achtergevel (zuid) krijgt een volledig transparante invulling. Hier wordt driedubbel glas toegepast om een betere isolatiewaarde te krijgen en direct zonlicht wordt geremd door het toepassen van aluminium lamellen.

20130322 Langerak w01

20130322 Langerak w03 20130322 Langerak w02