Klimmen, klauteren, spelen en glijden

Winnend prijsvraag ontwerp voor ca. 2400 m2 indoor- en ca. 2000 m2 outdoor speelvoorzieningen in een bosrijke omgeving in de regio Noord Holland.
Door de grote omvang van het programma bestaat het gevaar dat het gebouw door kinderen als te groot of misschien zelfs ' intimiderend' wordt ervaren, belangrijk uitgangspunt is dus om het gebouw voor deze doelgroep juist aantrekkelijker te maken en door middel van creatieve oplossingen het gebouw terug te brengen tot de schaal van het kind.
Door de gevel te verknippen d.m.v. het toepassen van verschillende kleuren groen en door met de hoogte van gevelopeningen te 'spelen' ontstaat er een uitdagend gebouw. Op sommige plekken is er contact met de buitenspeeltuin en in andere delen ontstaat er juist intimiteit.
Een belangrijk criteria voor het ontwerp was duurzaamheid. In het ontwerp is rekening gehouden met duurzame voorzieningen als; warmteterugwinning, daglichtafhankelijke verlichting, onderhoudsarme materialen, koude- en warmteopslag, groen dak, overstekken in de zuidgevel, een grijswatersysteem en pv-cellen op het dak.


spaarnwoude w02

spaarnwoude w01 spaarnwoude w03