Verbouwing schuur tot woning

Verbouwing van een woning met schuur aan de karakteristieke Rijkestraat te 's-Gravendeel. Het bestaande voorhuis wordt gerenoveerd zodat het weer aan de eisen van deze tijd voldoet, oude details blijven bewaard en worden zo nodig in ere hersteld. De gevel wordt lichtgrijs gekeimd en de entree wordt extra geaccentueerd door een strakke insnede die 60 cm achter de gevel ligt. Boven de entree wordt een nieuwe, abstracte en in zink uitgevoerde dakkapel toegevoegd.
De oude schuur (voormalig transportbedrijf) wordt getransformeerd tot woning en bij het voorhuis getrokken. Om ruimte te creƫren voor een tuin wordt het volume 12 meter ingekort. De achtergevel (zuid) krijgt een volledig transparante invulling. Hier wordt driedubbel glas toegepast om een betere isolatiewaarde te krijgen en direct zonlicht wordt geremd door het toepassen van aluminium lamellen.
In de schuur komt een in het werk gestorte betonnen vloer. De wanden van de eerste verdieping, de zoldervloer en de kap worden allemaal prefab in houtskeletbouw aange-leverd en kunnen hierdoor in zeer korte tijd geplaatst worden.
Ook het interieur is integraal mee ontworpen. Een grote vide met een hoogte van ruim 9 meter, diverse volumes die eruit springen en moderne materialen maken de woning tot een bijzonder geheel.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Verstoep bouwkundigen.

langerak w01

langerak w02 langerak w03