Nieuwbouw 2 woningen te Reeuwijk

Door gebruik te maken van de ruimte-voor-ruimte regeling is het mogelijk twee nieuwe woningen te bouwen in Reeuwijk, een aantal oude vervallen schuren wordt hiervoor gesloopt. De huidige boerderij zal bewaard blijven en gerenoveerd worden.
Het beeldkwaliteitplan eist dat de nieuw te bouwen woningen passen in het landchap maar mogen wel een eigentijdse uitstraling hebben.
In het ontwerp is gekozen voor twee verschillende woningtypes.
Een moderne schuurwoning die refereert aan de oude schuren. Dak en gevel worden uitgevoerd in eenzelfde materiaal en de kopgevel richting het landschap is volledig transparant. Een lange as die start bij de entree en door de hele woning naar het achterliggende landschap loopt, verankert de woning in zijn omgeving.
Het andere woningtype is uitgevoerd in een antraciete baksteen en heeft een zadeldak met grote overstekken. De grote overstekken zorgen samen met de houten lamellen op de zuidgevel voor voldoende zonwering.

reeuwijk w01 reeuwijk w02
reeuwijk w03 reeuwijk w04
reeuwijk w05 reeuwijk w06