Appartement Schoonhoven

In de Lopikerstraat, een drukke winkelstraat in Schoonhoven, ligt een kavel dat maar over een breedte van 3 meter bebouwd mag worden. Dit vanwege een rioleringsbuis die bereikbaar moet blijven. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden door de begane grond maar deels te bebouwen en de verdieping over te laten hangen. Op de begane grond komt een winkelruimte van ca. 45 m2 en op de verdieping een appartement.
Het deel dat 2 lagen hoog is wordt uitgevoerd in een strakke geglazuurde antraciete baksteen, het overhangende deel wordt voorzien van een zinken beplating. Zowel het kozijn in het verticale deel als de deuren die het achtergebied afsluiten worden uitgevoerd in blank hout. Aan de achterzijde krijgt het appartement een balkon met extra eigen entree.
In de Lopikerstraat heeft ieder pand zijn eigen identiteit en is er weinig samenhang. Door de verticaliteit en het bijzondere palet aan materialen onderscheidt deze woning zich ten opzichte van omliggende panden.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Verstoep Bouwkundigen.

lopikerstraat w05

lopikerstraat w04 lopikerstraat w03