Minimalistische woning.

Het ontwerp voor een moderne woning in Oud-Beijerland is afgerond en goedgekeurd door de gemeente, de welstandscommissie was zeer positief over het ontwerp!

Het concept van deze woning is een compositie van meerdere volumes die doorsneden worden door een lange as. Deze as begint bij de entree van het kavel en eindigt in een element dat uitsteekt over het water.

Een ruwe plint uitgevoerd in een grove en bijzondere baksteen vormt de onderbouw.Daarboven een strak gestuct en minimalistisch gedetailleerd volume met een accent op de kop.

De woning zelf wordt als geluidwal gebruikt tegen het vele verkeer aan de drukke Beneden Oostdijk. Hij is volledig georiënteerd op de voorzijde wat tevens de zonnige zuidkant is. De tuin achter de woning wordt gebruikt om het landschap te versterken en de woning te verankeren in zijn omgeving. Het talud van de waterkant wordt opgetrokken tegen de woning, waardoor de as extra geaccentueerd wordt.

Start bouw medio 2016.

50 3

50 1 50 6