Strak, proportioneel, geslaagd

Voor de bouw van onze nieuwe woning hadden we ons voorgenomen om zo veel mogelijk met bedrijven uit de regio (Hoeksche Waard) te werken. De meeste mensen die een woning willen bouwen zullen eerst een architect zoeken en daarna een aannemer. Bij ons was het andersom, via een lokale aannemer zijn we in contact gekomen met Sebas de Waard van DIV architecten. Er was direct een klik. Sebas heeft ons stap voor stap meegenomen in het proces om onze nieuwe woning vorm te geven. Op basis van onze wensen voor de ruimtes en het uiterlijk / uitstraling heeft hij in een aantal stappen / fasen onze uiteindelijke woning ontworpen. Gedurende een stap konden we aangeven wat we positief en negatief vonden aan het ontwerp. Het was in het begin vooral schuiven met “blokjes” die de ruimtes voorstelde. De wensen die we hadden konden gelukkig allemaal worden verwerkt in het ontwerp.

Wij vonden het een groot voordeel dat Sebas bekend is met de ambtenaren en lokale bestuurders bij de gemeente (Oud-Beijerland). Dat was iets makkelijker schakelen met de gemeente. Zeker omdat wij te maken hadden met een gecombineerde aanvraag van de bouwvergunning en de aanpassing van het (postzegel) bestemmingsplan. De locatie waar onze woning is gebouwd had nog geen woonbestemming. Het ontwerp kwam ook met vlag en wimpel door de welstandscommissie mede door de onderbouwing welke door Sebas werd gegeven over het ontwerp.

Gedurende de bouw heeft Sebas de bouwbegeleiding van onze woning verzorgt. Hij was de voorzitter tijdens de bouwvergaderingen en zorgde vooruit deze rol voor de notulen en het bijhouden van de aktielijst. Ook heeft hij regelmatig inspecties uitgevoerd gedurende het bouwproces. Er zijn gelukkig geen schokkende bevindingen gedaan tijdens de inspecties maar wij hadden wel een goed gevoel dat er naast een deskundige aannemer ook een architect meekeek tijdens het werk.

Tijdens de bouw moesten er keuzes worden gemaakt over details aan de woning, de gevelstenen en de te gebruiken kleuren. Ook op dat vlak konden we goed met Sebas sparren. Hij gaf zijn mening maar vond het ook heel belangrijk of de opdrachtgever(s) het mooi vonden.

Wij hebben de samenwerking met Sebas / DIV architecten als heel positief ervaren, echt een jong en dynamisch architectenbureau. Sebas denkt out-of-the-box staat open voor input van zijn opdrachtgever(s) en komt zijn afspraken na. Met DIV architecten heb je ook niet te maken met een architectenbureau waarbij alles over verschillende schijven gaat. De lijnen waren heel kort en als we een aangepaste tekening of detail tekening nodig hadden dan werd dit altijd snel en accuraat opgeleverd. Wij zouden (en hebben) DIV architecten ook warm aanbevolen als a
rchitect bij kennissen die nadachten over het bouwen van een nieuwe woning.

Fam. Lagrand